Delft is een mooie historische stad in Zuid-Holland. Er zijn veel leuke dingen om te doen, zoals een bezoek aan het Mauritshuis, het Prinsenhof of een wandeling door de oude stad. In dit artikel geven we je enkele tips voor leuke activiteiten in Delft! Rijlessen in delft. Bij de rijschool juiste keuze voor je rijbewijs te halen in Delft.

wat kun je doen in delft

In Delft kun je een aantal interessante drivercompany.nl activiteiten ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Prinsenhof, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de stad en Nederland in het algemeen. Ook is het Leiden des Dieux een bezienswaardigheid die je niet mag missen wanneer je in Delft bent. Dit is een prachtig kasteel dat dateert uit de 13e eeuw en is tegenwoordig een museum.

top wat kun je doen in delft

In Delft kun je heel wat leuke dingen doen, zoals een bezoek brengen aan het historische stadscentrum, een wandeling maken door het park of een kijkje nemen bij het Rietveld-Schröderhuis. Ook is er genoeg te zien en te beleven in de omgeving van Delft, zoals een bezoek aan de Keukenhof of een dagje naar Rotterdam.

beste wat kun je doen in delft

Delft is een mooie en rustige stad in Nederland. Er zijn veel dingen te doen en te zien in Delft. Hieronder vind je enkele van de beste activiteiten die je in Delft kunt ondernemen.

  1. Bezoek het Prinsenhof Museum

Het Prinsenhof Museum is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Delft. Het museum vertelt het verhaal van Willem van Oranje en de Tachtigjarige Oorlog. Je kunt ook het graftombe van Willem van Oranje bekijken. Het museum is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur, met uitzondering op maandag (wanneer het gesloten is).

  1. Stap aan boord van een rondvaartboot

Een andere leuke activiteit die je in Delft kunt doen, is een rondvaart maken door de stad. Er zijn verschillende bedrijven die dergelijke tochten aanbieden. Tijdens de tocht kun je genieten van het mooie uitzicht op de stad en haar bezienswaardigheden.

  1. Bezoek het Nieuwe Kerkhof

Het Nieuwe Kerkhof is een andere populaire bezienswaardigheid in Delft. Dit kerkhof is de laatste rustplaats van vele beroemde Nederlanders, waaronder Willem van Oranje, Johan van Oldenbarnevelt en Piet Hein. Het kerkhof is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur.

  1. Ga winkelen in de Delftse Binnenstad

De Delftse Binnenstad is een geweldige plek om te winkelen. Er zijn veel leuke winkels en boetiekjes te vinden in deze wijk. Daarnaast kun je ook genieten van heerlijk eten in een van de vele restaurants in de Binnenstad.

  1. Bezoek het Mauritshuis museum

Het Mauritshuis

Als je in Delft woont of je bezoekt de stad, dan is er genoeg te doen. Er zijn mooie plekken om te wandelen en te fietsen, musea om te bezoeken, en leuke restaurants en cafes.

Wandelen en fietsen

Delft is een mooie stad om doorheen te wandelen of te fietsen. Je kunt een wandeling of fietstocht maken door het historische centrum, langs de grachten, of naar het bos in de buurt. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen, dus er is voor ieder wat wils. Als je liever wat meer avontuur zoekt, kun je ook een mountainbike huren en de bossen in de omgeving verkennen.

Musea

In Delft zijn verschillende musea die leuk zijn om te bezoeken. Het Prinsenhof is een museum over de geschiedenis van Delft, met verschillende exposities over de stad en haar bewoners. Het Natuurhistorisch Museum is perfect voor natuurliefheb

In Delft kun je een aantal leuke activiteiten ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Mauritshuis, een museum waar veel beroemde schilderijen te zien zijn. Ook kun je een rondleiding door de stad maken om alle bezienswaardigheden te zien. Als je meer van natuur houdt, is er ook genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door het Binnenhof of naar het Valkhof park gaan.

In Delft kun je heel wat bezienswaardigheden bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het Prinsenhof, het Oude Stadhuis en de Nieuwe Kerk. Je kunt ook een rondvaart door de stad maken of een bezoek brengen aan het museum van Delft. Wil je liever wat actiefs doen? In Delft kun je lekker wandelen of fietsen door de mooie omgeving.